Hae
New chapter by Nina

Chapter Three

Luku 3: Bilettäjästä terveysintoilijaksi

Olen aina ollut hoikka ja tahdon korostaa heti, että päätös elämäntapamuutokseeni lähti puhtaasti muista syistä kuin peilikuvastani, vaikka ei sekään hyvin voinut. Kyse oli alusta asti siitä, miten oma mieleni voi ja toimi. Tahdon kertoa teille -5kg muutoksestani, minkä aloitin uudenvuoden lupauksena. – Ja sillä tiellä rokkaan edelleen!

Asuin siis viime vuonna Lontoossa ja koen, että terveellisesti eläminen oli silloin todella haastavaa. En koskaan kokkaillut kotona mitään kotiruokia vaan nappasin ”kiireessä” lähikaupasta jotain majoneesisia kolmioleipiä tai muita muka helppoja eväitä matkaan. Ällöttää oikeasti ajatella vanhoja tapojani tässä ja nyt. Lisäksi kävin puolen vuoden aikana kuntosalilla tasan yhden kerran. – Kyllä, yhden. Ja sekin vain koska mies johon olin silloin palavasti ihastunut pyysi minut kanssaan kuntosalille. No, ei siinä vielä mitään. Tässäpä tulee elämänhallinnan mestarin tunnustus: Juhlin päivätyön ohella keskimäärin neljä yötä viikossa. Tästä seurasi tietysti aina krapulalle ominainen suolan ja rasvan himo, minkä kuittasin aina seuraavana aamuna mozzarellassa uitetulla paninilla töihin mennessä. Nukuin uskomattoman vähän ja söin huonosti. Miksi joku haluaisi olla terveysintoilijan irvikuva ja tehdä itselleen ja hyvinvoinnilleen jotain tuollaista?

Olin juuri eronnut todella pitkästä parisuhteesta ja koen, että tietynlainen vapaus sekoitti hetkellisesti koneiston todella pahasti. Tuntui aluksi tietyllä tavalla hämmentävältä saada huomiota uudessa elinympäristössä, mutta aloin nopeasti nauttia siitä. Oli maailman paras tunne juoksennella tuoreena sinkkuna miljoonakaupungissa ja bilettää kaupungin parhaissa yökerhoissa, saada uusia ystäviä ja aloittaa kaikki ihan uudelta pöydältä. Alkoholi oli yökerhoissa naisille ilmaista. Ulkona oli ihanaa käydä ja kaikki ystäväni tekivät sitä päivittäin, oli heillä seuraavana päivänä sitten koulua/töitä tai ei. Siitä tuli elämäntapa.

Tarvitsin juuri tällaisen ajanjakson sillä hetkellä elämääni. Aikani mekastettuani, muutaman kuukauden bilettämisen jälkeen olo oli jo todella turtunut ja raskas. Katsoin peiliin. – Näytin aivan uskomattoman väsyneeltä ja pöhöttyneeltä. En suinkaan lihavalta, olin enemmänkin ns. ”laihaläski”, joka hengästyi 100m juoksumatkasta metroasemalle ja söi suklaapatukoita, kun sattui tuntumaan siltä. Taisin painaa tuolloin noin 64kg. Oloni oli todella huoleton ja olin kuin oman elämäni Sinkkuelämää -tähti. En ole koskaan nauttinut elämästä yhtä täysillä kuin tuohon aikaan. Tulin syksyllä takaisin Suomeen ja kirjaimellisesti nukuin koko syksyn. En muista siitä ajasta yhtään mitään. Tuskin poistuin edes kotoa muuten kuin ulkoiluttamaan koiria lähimaastoon. Yhtäkkiä ympärivuorokautinen disco-jumputus vaihtui Espoolaiseen linnunlauluun enkä ollut varma edes, että haluanko asua enää Suomessa. ”Mitä edes haluan?”, muistan miettineeni.

Muutaman kuukauden jaksoin maata paikoillani ja rypeä negatiivisissa fiiliksissä, kunnes uudenvuodenlupauksena lupasin herätä henkiin taas. Ryhdyin tuumasta toimeen ja hankin salikortin, jätin punaisen lihan väliaikaisesti ruokavaliostani pois, samoin vehnän ja sokerin. Ostin vitamiineja. Ohje itselleni oli oikeastaan todella yksinkertainen: Nina, syö järkevästi ja monipuolisesti. Lähdin taas koirieni kanssa luontoon ja opin nauttimaan siitä. Tärkein asia itseni kannalta oli se, että opin nauttimaan myös yksinolosta ja rakastamaan taas itseäni. Pitämään huolta kehostani. Lisäsin liikuntaa vähitellen ja innostuin siitä todella keväällä sen jälkeen, kun hain Miss Helsinki kilpailuun. Se motivoi kiinteyttämään kroppaa bikinikuntoon ja teinkin koko kevään kovasti töitä 4-5 kertaa viikossa. Aloin vihdoin muovautua juuri sellaiseksi versioksi itsestäni millaiseksi olen aina halunnutkin tulla.

Tällä viikolla, kahdeksan kuukautta myöhemmin kävin ensimmäistä kertaa vaa’alla tänä vuonna ja se näytti 59kg. En ollut ajatellut asiaa koko vuonna, sillä se ei ollut tärkeintä projektissa. Oli paljon kiehtovampaa saada elämä raiteilleen, rikkoa omia ennätyksiä kuntosalilla ja nähdä peilistä pienempi ja energisempi nuori nainen suuntaamassa vauhdilla kohti unelmiaan kuin höyryveturi! Valitsisin sata kertaa mieluummin leffaherkuksi kulhollisen kuorittuja ja paloiteltuja hedelmiä ja marjoja, kuin pussillisen karkkia. Tai uunilohta ja kasviksia ennemmin kuin esimerkiksi hampurilaisaterian. Hyvillä valinnoilla on oikeasti merkityksensä, eikä ole yhtään niin tunkkainen, turvonnut ja raskas olo. Melkein naurattaa, että kaltaiseni ex-sokerihiiri kirjoittaa itse tätä postausta. Toki välillä täytyy herkutella, sitä en kiellä! En henkilökohtaisesti tiedä parempaa, kuin Fafa’sin halloumi-falafel pitaleipä ja bataattiranskalaiset herkkupäivänä. Ja coca-cola zero. – Kaikista isoin pullo, kiitos!

Chapter 3: From party girl to health enthusiast

First of all I need to say that I’ve always been skinny and I didn’t want to start lifestyle transformation because of my mirror image. It was more about my mental health, I just wanted to feel better. I really want to tell you about my healthy lifestyle transformation which was my New Year’s Resolution last year. – And I’m still rockin’ it!

So I lived in London last year and I really feel like it’s super challenging to have a healthy lifestyle there. I never cooked anything at home, I was so ”busy” so I just bought some mayonnaise sandwiches from my way to meet friends. It sounds kind of gross now when I’m thinking about it. During my stay (6months) I went to gym once. Yes, once. And I did it only because of one guy that I really liked at that time. But the most worrying thing wasn’t even my nasty sandwiches or lazy butt, it was the fact that I was partying about four nights in a week. And I was always hangover the next day and bought mozzarella panini for breakfast nearly every morning, there was Caffe Nero next to my workplace. I barely slept and I ate junk food too often. Why would anyone do that to herself?

I had just broken up with my ex boyfriend and I feel like the freedom just blew my mind temporary. It felt kind of confusing to get attention from the guys and other people in general (people barely talk to each other in Finland, lol), but I started to enjoy it really soon. It felt so amazing to be free and single in the big city and party in the best clubs in London, get new friends and start from a clean sheet. Alcohol was free for women in the nightclubs. It was so nice to go out and all my friends did so daily, even if they had school/work the next day. It became a new way of life.

No matter how wild I was, I really needed to experience that period of time. . Life was like a wilder version of “Sex and the city” movie at that time! After couple of months I felt extremely numb. I looked at myself from the mirror. – I looked extremely tired and bloated. I wasn’t fat at all, I was just ”skinny-fat” and even running to catch the next bus left me breathless. I guess my weight was about 64kg. I ate what I wanted and when I wanted, I didn’t care much about myself at that time. I came back to Finland last October and I literally slept for the rest of the year. I barely remember anything from that time or left my home. Well, I took my dogs for walks obviously but otherwise I wanted to be on my own. Suddenly all the 24/7 hassle and disco beats changed to finnish birdsongs in the middle of the woods. I wasn’t even sure if I wanted to live in this country anymore. ”What do I even want”, I thought.

After couple of months I promised myself to pull myself together and so I did. I bought a gym membership and started to eat healthier. I started to pay attention to my diet and focused on versatility. I started to enjoy nature again and I wanted to explore it with my dogs. The most important thing was that I learnt to be on my own and learnt to love myself again. And to take care of my body. I was exercising more and more every week and I started to get really excited about the results. After I applied to Miss Helsinki competition I went to gym 4-5 days in a week. – I really wanted to achieve the bikini body I’ve always been dreaming of.

This week, eight months later I checked my weight for the first time this year and it was 59kg. I haven’t been thinking about it the whole year because I really didn’t think it was the most important thing during my project. It was much more fascinating to get my life back on track and see the change from the mirror. I saw smaller and more energetic young woman who is chasing her dreams harder than ever before. I would choose fruits and berries over candies anytime or salmon and vegetables over a hamburger meal. I feel so much better, lighter and more energetic after better choices. It almost makes me laugh to write this post because I used to love sugar and junk food. Sometimes you need to relax and take it easy though! I love Fafa’s halloumi-falafel pita bread and sweet potato fries. And coca-cola zero. – The biggest bottle, please!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *