Hae
New chapter by Nina

Chapter Nine

Luku 9: Täydellisyyden hinta

”Oho oletpa kaunis!”, huikkaa tuntematon ihminen metron rullaportaissa. Hymyilen takaisin. Olen juuri matkalla kotiin 500 euron joka kuinen hammaslääkärilasku laukussa. Pudistelen päätäni, mutta tiedän samalla haluavani täydellisen suoran hammasrivistön. Lasken kuukauden muita menoja kylmänhiki otsalla ja mietin mitä ruokaa illalla kokkaisin itselleni. Hiuksiin upposi juuri 400, ripsiin 70, kynsiin 50, uuteen kasvovoiteeseen 30… Lista on loputon. Tingin kuitenkin valitettavasti tässä elämäntilanteessa ensimmäisenä kaikesta muusta kuin ulkonäöstäni tai omien koirieni tarpeista. Samaan aikaan joku käyttää rahansa autoihin, videopeleihin, sisustuselementteihin tai lapsensa vaippoihin. Kaikilla meillä kai on prioriteetit.

Lupasin itselleni, että missikilpailun finaalin jälkeen annan itselleni aikaa ja vetäydyn hetkeksi sosiaalisesta mediasta. Kävi kilpailussa miten tahansa. Sen ei tarvitse olla kuin viikko mökillä ilman meikin pisaraa luonnon helmassa tai lomamatka suosikkikohteeseeni. – Paikkaan missä voin olla täysin oma itseni ilman ulkonäkö- tai suorituspaineita ja nukkua 8h yöunet ilman että tunnen olevani jatkuvasti puoliksi valveilla. Saatan tällä hetkellä esimerkiksi stressata kahden viikon päästä pidettäviä alusvaatekuvauksia etukäteen stressifinnien vallatessa kasvoni ja murehtia, että mitä jos en onnistukaan. Siksi en ikinä anna itselleni lupaa katsoa kalenteriani viikkoa pidemmälle, ellei ole pakko. Siitä kärsii vain läheiseni, kun puran kaiken tiuskimalla heille. Eivät he sitä ansaitse.

En kuitenkaan missään nimessä halua kuulostaa siltä että valitan, olenhan oman tieni valinnut aivan itse. Siksi tätä tekstiä on todella vaikea kirjoittaa. Rakastan laittaa itseäni kauniiksi ja kaikkihan me haluamme olla parhaita versioita itsestämme, mutta olen viime aikoina pohtinut, että minkä kustannuksella sen toteutamme? Kannattaa aina muistaa, että kolikolla on aina kääntöpuolensa. Ulkoisesti jonkun elämä saattaa näyttää täydelliseltä kuplalta, mutta hän saattaa stressata hiukset päästänsä ja olla lopulta hyvinkin onneton. Tuntuu, että rahasta vaietaan. Taloudellisesta tilanteesta ei ole missään tilanteessa sopivaa puhua. Onko se häpeällistä? Onko se noloa? Yleensä näistä asioista vaietaan yhtä lailla kuin esimerkiksi omista henkilökohtaisista heikkouksista, sillä tänä päivänä kaikkea voidaan valitettavasti käyttää aseena asianomaista vastaan sopivan hetken tullen.

Mikään hyvä ei kuitenkaan tule ilmaiseksi, se on selvää. Oli se sitten vaikka fyysinen työpanos, mikä vaatii silloin tällöin henkisen puolen romahtamisen. – Silloin sieltä noustaan ylös ja yritetään kovemmin. Joskus täytyy kuitenkin levätä ja antaa itsellensä lupa siihen, rojahtaa sohvalle aamutakissa ja syödä yksi Ben&Jerry’s purnukka ja itkeä Dear John elokuvalle tunti ja 48 minuuttia putkeen. Aina ei todellakaan tarvitse olla kaikkien ihailema uratykki, Stephen Hawking, kuuluisa somevaikuttaja ja Victoria’s Secret malli samanaikaisesti. On ihan yhtä ok hidastaa tahtia ja olla oma ihana uniikki itsensä. – Siihen ihmiset ovat todennäköisesti alun perin rakastuneetkin.

nina jahdilla.jpg

Chapter 9: The price of perfection

“Wow you’re beautiful!”, someone says to me in escalators. I just smile back. I’m just on my way home from dentist with 500 euros bill. I’m shaking my head, but at the same time I know how much I want to get perfect straight teeth and Hollywood smile. I’m counting all the other bills in my head and wondering what on earth am I going to eat today for dinner. I’ve just spent 400 for my hair, 70 for eyelashes, 50 for nails… And the list goes on. Most of my money goes to myself or Lila’s and Nala’s needs. At the same time someone else is spending money on cars, video games, interior design or diapers for toddlers. We all have priorities.

I promised to myself that when the Miss Helsinki competition is over I’ll take a break from social media. No matter how the final goes. Even one week in the countryside or in my favourite destination would be amazing. I just need a little break without any pressure about anything, the world is quite superficial nowadays. For example: I might stress about lingerie photoshoot that is held in two weeks and worry about failing. That’s why I never let myself check my calendar more than one week at a time, otherwise my face is covered by stress pimples and I just yell to the people I love the most and that’s exactly what I don’t want to do. My family members don’t deserve it.

I don’t want to sound like I’m complaining though as I have chosen this road by myself. That’s why it’s hard to write this text. I love to make myself pretty and try to succeed, I think we all want to be the best versions of ourselves after all. Lately I’ve been thinking what the price of perfection is. It’s good to remember that the coin always has two sides. Someone’s life can seem to be perfect according to his/her pictures in social media, but the person can be very stressed and miserable in real life. Usually people hide their weaknesses because people tend to use then as a weapon against the person extremely quickly. It’s not okay to talk about financial situation either. Like, ever. Is it shameful? Is it embarrassing?

Nothing worth having comes easy, it’s obvious. It can require x amount of money or huge physical input which can lead to imbalance of mental welfare temporary. After that all you need to do is get up and try even harder. That’s how goals are reached. Sometimes you need to take it easy though and give yourself a permission to eat Ben&Jerry’s ice-cream and cry to Dear John movie for one hour and 48 minutes. You don’t need to be the workaholic that everyone admires, Stephen Hawking, super popular influencer or Victoria’s Secret model. It’s okay to slow down and be beautiful and unique yourself. – That’s likely the person people have fallen in love with in the first place anyway.

 

-Nina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *