Hae
New chapter by Nina

Chapter Eleven

Luku 11: Uhka vai mahdollisuus nimeltä tissit

Oli perjantai-ilta ja juoksin liukuportaita alas tuttuun tapaani kohti pian lähtevää metroa. Harpoin metroon hengästyneenä ja istahdin ensimmäiselle vapaalle penkille laittaen kuulokkeet korviini. Olin matkalla keskustaan tapaamaan ystäviäni ja päälläni oli musta olkaimeton jumpsuit. Kumarruin nojaamaan polviini ja selasin Facebookia rutiininomaisesti läpi puhelimellani, kunnes joku huitoo minulle vastakkaisella penkkirivillä. Kiskon kuulokkeet hämmentyneenä pois korvistani ja katsoin miestä kysyvästi. Hän kehottaa minua istumaan suorassa, sillä rintavakoni näkyvillä oleminen häiritsi häntä. Luulin hänen ensin vitsailevan ja naurahdin kiusaantuneesti, kunnes hän täydensi lausettaan naama peruslukemilla ”Niin, minun on hyvin vaikea olla tuijottamatta sitä ja tässä on kiusallinen ilmapiiri”. Mies parka. Yleensä olen hyvinkin sanavalmis ihminen, mutta sillä sekunnilla tuijotin vain miestä kummastuneena ja vaihdoin lopulta paikkaa. Kahmaisin puhelimen laukustani ja naputtelin ennätystahtiin viestin parhaalle ystävälleni provosoituneena. Tosiystävä asettui onneksi sekunnissa samaan murhamiehen mielentilaan ja takaisin sain tuttuun tapaan pääkallo, keskisormi, pyssy, puukko ja pommi hymiöt.

Tissivako, sivutissi, alatissi, tai mikä pahinta: nännit. Voihan tissit! Alusvaatekaupan myyjänä rinnat ovat itselleni täysin neutraali asia, kuten mikä tahansa muu kehon osa. Kyse on hyvin naisellisesta kehon osasta, mitä monet haluavat silloin tällöin korostaa. Tai piilottaa. – Sekin on täysin ok. Malli- ja missijuttujen myötä vähissä vaatteissa esillä kekkuloiminen on itselleni hyvin normaalia ja yleensä jokaviikkoista. On uskomatonta, kuinka ihmiset jaksavat meuhkata rintojen esillä olon aiheuttamasta mielipahasta missä milloinkin. Aihe on kuitenkin selkeästi myyvä ja ihmisiä kiinnostava, sillä satunnaisen lööppilehden etusivu nopeasti vilkaistuna sisältää seuraavanlaisia otsikoita: ”Jösses, Anna Abrea rohkeana: Nännit näkyivät topin alta!” ja ”Cardi B loksautti kymmenien miljoonien ihmisten leuat. – Heilutti rintojaan häpeilemättä!” Okei, tälle nauroin jo ääneen. Ei ole ihmeiden aika todellakaan ohi! Luoja siunatkoon siis kymmenien miljoonien ihmisten leukoja. Ja voi hyvä ihme mikä kansan huudatus alkoi vastikään ystäväni Mailis Penttilän iltapuvusta missä rinnat olivat esillä! Piiloon vain kaikki rinnat ja muistakaa nillittäjät napittaa ne kauluspaidat kiinni kurkkuunne asti.

Lisättyäni paidattoman kuvan omaan Instagramiini sain muutamia kysymyksiä siitä, että eikö tuo ole vähän liikaa. Liikaa mitä? Ihoa? Huomionhakuisuutta? Järkyttyjät saavat järkyttyä jatkossakin, sillä tulen lisäämään omannäköistä sisältöä riippumatta siitä onko nännieni peittona toppatakki vai lauantaimakkarat. Jos tykkään kropastani erityisen paljon jonain päivänä, kyllä saatan sen ihan julkisesti julistaa. Kroppa on minulle kuitenkin tietyllä tapaa myös työkalu, jonka eteen teen ihan jumalattomasti töitä. Ja minusta minulla on oikeus ”työni hedelmää” esitellä. – Meillä kaikilla on siihen yhtä lailla oikeus. Toki kannattaa muistaa aina hyvän maun rajat, niin kuin elämässä yleensäkin.

Me kaikki tykkäämme korostaa omia hyviä puoliamme, eikä siinä ole mitään väärää. Etenkin suomalaiset tuppaavat olemaan kovin vaatimattomia ja häveliäitä, töissäkin kuulen useasti sovituskopissa, kuinka naiset voivottelevat omia läskimakkaroitaan peilin edessä ja solvaavat omia muotojansa. Eikä ihme, sillä nyky-yhteiskunnassa keskustelupalstat kuhisevat negatiivisuudesta ja toisten ihmisten arvosteluista. Itse olen hyväksynyt sen, että tulen aina ja ikuisesti olemaan jollekin ihmiselle liian jotakin: Liian tyrkky, liian pitkä, liian laiha, liian lihava, liian pinnallinen… Lista jatkuu loputtomiin. Tärkeintä on, että tiedät itse kuka olet ja tunnet olosi hyväksi omassa kehossasi. Jos omistat kivan pepun, korosta sitä. Jos rakastat rintojasi, sinulla on oikeus näyttää se. Jos hankit uuden tatuoinnin ja haluat näyttää sen koko maailmalle, tee se! Meillä on oikeus olla juuri semmoisia versioita itsestämme, kun haluamme olla. – Välittämättä muiden ihmisten mielipiteistä.

IMG-20180914-WA0021

Chapter 11: A threat or a possibility called boobs

It was Friday night and I ran down the escalators to catch the next tube. With few long strides I reached the closing doors and sat down to the first free bench. I was on my way to the central Helsinki to meet my friends and I was wearing black basic strapless jumpsuit from H&M. I was leaning against my knees and took my phone from my purse, checked my Facebook like I always do to spend the next 20 minutes. I put my headphones on and enjoyed the journey until someone tried to get my attention and waved. I looked at him and took my headphones off for a second to listen what he wanted to say to me. He urged me to sit straight as my boobs were disturbing him. I thought he was joking first and laughed nervously until he repeated what he just said. “Yes, it’s very difficult to ignore them and the atmosphere here is awkward”. Poor guy. Usually I’m very quick-witted person, but in that moment, I was just frozen and moved to sit elsewhere. What?! I took my phone from my purse approximately in one second and typed a long message to my best friend. A true friend understands the seriousness of the situations like this and she replied with the traditional emojis: a skull, knife, middle finger, gun… – And a bomb of course.

A cleavage, sideboob, underboob, or the worst. – A Nipple! Oh my god (or boobs). As a seller of a lingerie store, all kind of breasts are completely neutral to me, just like any other part of a human body. It’s a very feminine part of the body that many people occasionally want to emphasize. Or hide. – And that’s ok too! For me nudity is very natural, and I’m used to show my skin in modelling and beauty contest world. It is unbelievable how people have so much energy to make noise about breasts. The subject itself, however, is clearly tempting and interesting as the magazines are full of topics about boobs. I found the following topics today: “Cardi B flashes breasts, doesn’t seem to give a f*ck” and “Selena Gomez shows off nipples in gown with the Weeknd”. Oh dear. God bless all the amazingly curious people. And holy mother of Mary what criticism storm my friend Mailis created when she was showing her cleavage with her beautiful evening dress a week ago. All the moaners, remember to hide your breasts and button up your blouses all the way up.

After adding a topless picture to my own Instagram I received few messages like “Is that a bit too much?” Too much what? The skin? The histrionic? Shocked people can be shocked in the future as well because I’m going to choose the content of my own Instagram by myself, regardless of whether my nipples are covered with a jacket or type of bologna sausage. If I like my body extra much someday, I may announce it publicly. However, my body is a tool for me in a certain way too. – And I work my ass off every day to receive my dream body. We all have right to love ourselves and show the parts we like. Of course, people should always remember the limits of good taste, as in life in general.

We all like to emphasize the best parts of ourselves and there is nothing wrong with it. Especially Finnish people seem to be super modest and at work I hear too often when women are insulting their own body in front of the mirror. No wonder why as the modern society is full of negativity and criticism. I have accepted that I’m and always will be too much for someone: Too skinny, too fat, too tall, too superficial… The list goes on forever.  The most important things are that you feel good in your own skin and you know who you really are. – Nothing else matters. If you have a nice butt, emphasize it. If you love your boobs, don’t be afraid to show it. If you buy a new nice tattoo and want to show it to the whole world, do it! We shouldn’t think about other people’s opinions. At all.

 

-Nina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *