Hae
New chapter by Nina

Chapter Fifteen

Luku 15: Anna mun kuvata sua

Nykyään kärjistetysti joka toinen somessa vastaan tuleva tyttö näyttäisi olevan jonkin sortin malli tai pitävän muuten vain visuaalisesti kauniista kuvista. — Itseäni kiehtovat kovasti Instagram-profiilit mistä näkyy, että kuviin on nähty hieman enemmän vaivaa. ”Onpa upea kuva ja valaistus, kukahan tämän kameran takana on ollut?”, mietin useasti hienon kuvan nähtyäni. Kurkkaan myös samalla luonnollisesti kuvaajan profiilin. Parin viimeisen vuoden aikana olen kuitenkin ymmärtänyt, että se ei todellakaan ole itsestäänselvyys kuka siellä kameran takana seisoo ja minkälaisella asialla. Jos jorma69 kyselee mallia omaan wetlook -projektiin niin jokaisen hälytyskellojen tulisi soida. Nämä suuret taiteilijat muistavat kuitenkin aina mainita ”toteutetaan hyvän maun rajoissa, totta kai”.

Kuvaajaksi ei tee se, että omistat kameran. Tai kirjoitat Instagram-profiiliisi ”Photographer”. Netissä kulkee jos jonkinlaista hiihtäjää mielessään lähinnä omien fantasioidensa toteutus sievien hyväuskoisten tyttöjen kustannuksella. On kuvaajia, jotka räpsivät innoissaan 1000 kuvaa asennoista ja ilmeistä riippumatta ja lähettävät mallille niistä ylpeinä muokkaamattomina 163. Loput 837 menevät tietysti omaan käyttöön piirongin uumeniin. Tällaisten tapausten kohdalla kuvien selailun puolessa välissä hikipisarat nousevat jo otsalle ja malli miettii lähinnä, että olinko noin surkea.

Nykyään on ilmiselvää, että laatu korvaa näissä asioissa määrän. Voin rehellisesti kertoa katuvani muutamia kuvauksia menneisyydestä, jolloin halusin lähinnä vielä kokemattomana kokeilla miltä eri kuvaajien kädenjälki näyttää. On inhottava ajatus, että jossain seilaa luokattoman epäonnistuneita otoksia itsestäni missä kaikki valaistuksesta asentoihin on suoraan sanottuna päin persettä. Henkilökemia on näissä ollut lähinnä kiusallista ja mallin ohjaaminen tasan 0. On hirveää, jos kuvaustilanteessa malli joutuu miettimään ainoastaan pakosuunnitelmaa. Erään hyvin erikoisen kuvaajan kanssa en saanut nähdä ainuttakaan kuvaa alusvaatekuvauksissa ja syyksi hän sanoi näyttämisen tuottavan huonoa onnea. Jälkikäteen kuulin luotettavasta lähteestä, että kyseinen ”valokuvauksen ammattilainen” on jäänyt kiinni mallin takana masturboimisesta kuvaustilanteessa. En tosin yllättynyt. Uutisen kuulemisen jälkeen voin kuitenkin fyysisesti pahoin.

Vastaavanlaisia heppi-hessuja on internet pullollaan. Tämän jälkeen olen tutkinut yleensä viestillä lähestyvän valokuvaajan profiilin, kuvat ja suositukset hyvin tarkkaan. Tänä päivänä olen löytänyt omat, omasta mielestäni parhaat ja luottamuksen arvoiset valokuvaajat, jotka tietävät parhaat puoleni ja vahvuuteni mallina. Luottamus on äärimmäisen tärkeää, sekä ansaittava ajan saatossa. Kuvaustilanteessa on tultava olo, että voi rennosti liikehtiä pelkäämättä, että nännin vilahtaessa vahingossa toinen hakkaa laukaisinta 16 kertaa sekunnissa silmät kiiluen. Kun kameran takana on hyvä tyyppi ja luotettava yhteistyö toimii, niin tiedossa voi olla parhaassa tapauksessa monien vuosien kuvausten kautta alkunsa saanut ystävyyssuhde. Itse olen kiitollinen omistani ja iloinen, että saanut tehdä yhteistöitä älyttömän ihanien ihmisten kanssa. Itse pidän mielelläni piirit pieninä.  — Mitä useampi kokki, sitä huonompi soppa.

WhatsApp Image 2018-11-11 at 09.30.54.jpeg

Chapter 15: Let me shoot you

Nowadays it seems like every other girl in Instagram is a model or just likes visually beautiful content. — I enjoy watching profiles where I can see that the person really wants to make an effort by investing on quality. “Wow, that’s amazing photo and the lighting is brilliant, I want to know who has been behind the camera”, I usually think after seeing something interesting. Obviously, I want to check the photographer’s profile as well. During the last years I’ve realized that it really matters who’s behind the camera and what are the photographer’s intentions. If Uncle69 is asking for a model for his wet look -project, everyone’s bells should be ringing immediately. Those great artists always remember to remind “will be accomplished within the limits of good taste, of course”.

If you have a camera, it doesn’t make you a photographer. Or if you write “Photographer” to your Instagram bio. There are many creepy people in the internet who are trying to fulfil their own naughty fantasies by shooting gullible girls. I’ve met photographers who take 1000 photos without thinking about any poses or facial expressions and send 163 original ones to the model. What happens to the rest 837? They put them to their own files, especially the ones where a bit more skin is shown. In cases like that, model usually just thinks desperately like “Were all the photos that bad?”

Quality over quantity. That’s what I’ve learnt. I’d rather get one amazing photo of me than 50 bad ones. I can admit that I regret some photo shoots from my past when I was a beginner and wanted to see the style of many photographers. It feels kind of gross to know that there are some bad photos of me somewhere where everything is wrong, from lighting to poses. Those photo shoots have been awkward and the chemistry between me and the photographer has been absolutely 0. It’s terrible if the model feels uncomfortable and needs to think excuses to leave. One photographer was super weird during the lingerie photo shoot and didn’t let me see any of the photos as he told it brings bad luck. Few months later I heard that this “professional photographer” has been masturbating behind some other model during the photo shoot. I wasn’t surprised, but I need to say I felt physically sick after hearing that.

There are many guys like that in social media. After my own experience I’ve been more careful and nowadays I always check the background, ratings and previous photos of the photographer who wants to collaborate with me. Luckily, I’ve found my own favourite photographers who know my strengths as a model. Trust is extremely important and must be deserved. Model needs to feel comfortable with the photographer without being afraid that he is going to press the camera’s button 16 times in one second like crazy whenever he sees a nipple. When you’ve found the right photographers, it can lead to many long friendships. I’m happy that I’ve found such amazing professional people to my life. From now on I like to keep my circles small.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *