Hae
New chapter by Nina

CHAPTER TWENTY-TWO

Luku 22: Mitä ihmiset ajattelevat minusta?

Brändisi on se, mitä ihmiset ajattelevat sinusta?”, opetettiin meille joskus somekoulutuksessa Miss Helsinki kiertueella. Jäin miettimään asiaa. Millaisena ihmisenä muut ihmiset minua pitävät? Olenko ihan täysi kusipää vai pidetäänkö minua sydämellisenä ja ystävällisenä ihmisenä? Lähdin ottamaan selvää! Kysyin viideltä elämässäni jollain tavalla vaikuttavalta ihmiseltä heidän omat sensuroimattomat mielipiteensä. Kyllä, minuakin jännitti! Antaa tulosten puhua puolestaan:

1.       Äiti. Äiti on elämäni tärkein ihminen. Ei ole olemassa asiaa, mitä hänelle ei voisi kertoa. – Tämä neljän lapsen äiti on nähnyt ja kuullut aivan kaiken. Siis aivan kaiken. Katsotaan mitä äidillä on sanottavaa: ”Voi kulta! Ihanaa kun soitit, minulla onkin taas ikävä sinua. No, sinä olet ehdottomasti aito ja aina oma itsesi. Olet hyvin maanläheinen ja järkevä. Et myöskään haihattele pää pilvissä. Panikoit usein ja olet monesti vähän liiankin ankara itsellesi, mutta selviät silti itsenäisesti aina kaikesta mihin ryhdytkin. – Olet äärettömän määrätietoinen, saat yleensä kaiken mitä haluat. Totta kai äitinä minun täytyy myös sanoa, että olet äärettömän suloinen ja rakastettava, minun elämäni ilo ja valo. Minun prinsessani.”

2.       Tiedän, että isäni sanoo asiat kyllä suoraan, joten ajattelisin hänen sanojensa olevan hauska vastapaino äidin ikuisille kehuille ja syvällisille rakkaudentäyteisille analyyseille. Veikkaan, että hän aikoo kertoa olevani hänen rahansa tuhlaava hunsvotti. Yritin selvittää, mitä sanottavaa isällä on. ”Häh? Mitä tarkoittaa bloggaaminen? Älä viitsi Nina! Suomi pelaa nyt jääkiekkoa Kanadassa, voitko soittaa myöhemmin?! Tässä on nyt jännittävä tilanne päällä!”, hän meuhkasi puhelimeen television pauhatessa taustalla. Tämä lämmin ja rakkaudentäyteinen sähkömieheni tiivisti myöhemmin kuvailuni yhteen viestiin: ”Jep jep… Sähköteknisistä taidoista ei näyttöä… Muuten ihan ok tytär.”

3.       Halusin tähän väliin jonkun yllättävän hahmon mielipiteen. Valistin sattumanvaraisesti ihmisen Facebookin kaverilistalta. Uhriksi valikoitui naapurini Yhdysvalloista! Kyllä, olen asunut myös San Franciscossa. Ihana kiinalaiseni Matthew tiivistää ”Huomasin heti sinut tavatessani, että olet äärettömän rehellinen, aito ja kiltti! – Ehkä kiltein tyyppi johon olen ikinä tutustunut. Ja todella kaunis! Olen myös ylpeä sinusta ja tekemästäsi työstä Suomessa, vaikka tietysti toivoisin, että asuisit yhä täällä. Toivon sinulle kaikkea hyvää. Muuten, minulla on yhä kissapanta mitkä jätit humalapäissäsi luokseni halloweenina vuonna 2012.”

4.       Poikaystäväni Berliinistä. Soitin videopuhelun. ”Oletko varma, että haluat rehellisen mielipiteen? Tiedät itsekin, että olet helvetin jääräpäinen! Olet valmis vaikka kuolemaan mielipiteesi takia, vaikka tietäisit olevasi väärässä. Välillä olet myös epäreilu, saat käännettyä riitatilanteessa itsesi aina uhriksi. On sinussa paljon hyvääkin ja osaat olla todella söpö välillä. Olet vähän kuin pesukarhun ja laiskiaisen risteytys, 80% ajasta syöt tai nukut, olet myös todella kärttyinen herätessäsi. Mutta rakastan sinua silti. Elät vähän semmoisessa omassa kuplassasi prinsessajuttujesi ja bloggauksen kanssa.”

5.       Seuraavaksi estradille astelee suosikki valokuvaajani Juho Tirkkonen. Tutustuimme Miss Helsinki kiertueen aikana ja meistä tulikin nopeasti hyviä ystäviä. Juho on ihana ihminen ja todella lahjakas valokuvaaja. Ja kaksimielinen, ehkä meitä yhdistääkin todella sairas huumorintaju. Pakko myöntää, että minua jännitti kysyä hänen mielipiteensä, koska… No, antaa herra Tirkkosen sanojen puhua puolestaan: ”Nina Kallio… Piilottakaa viinat! Nina on kovaääninen ja energinen kalsarimyyjä joka ei varmasti jää keneltäkään läsnäolijalta huomaamatta! Cash me ousside, how bow dah?!”

Se oli kuulkaas siinä. Joskus on oikeasti ihan mielenkiintoista kuulla asioita itsestään, sitä kautta voi kehittyä ihmisenä. Kuulin myös esimerkiksi muutamasta osoitteesta, että olen emotionaalisesti melko kylmä ihminen ja aion kiinnittää huomiota asiaan tänä vuonna. – Voisinpa rakastaa ihmisiä yhtä sataprosenttisesti kuin koiria, mutta se ei ole valitettavasti mahdollista. Koiratkin kyllä keksivät metkuja joka ikinen päivä pääni menoksi, mutta ovat sentään lojaaleja ja aitoja. Samaa en voi sanoa ihmisistä. Joka tapauksessa, loikkaan nyt takaisin myllättyyn petiini kahden karvakaverin joukkoon ja toivotan kaikille maailman ihaninta sunnuntaita! Huomenna alkaa erityinen viikko, sillä sain uskomattomien sattumien ja suhteiden kautta aivan uskomattoman upean asunnon Espoon Leppävaarasta ja huomenna alan keräilemään tavaroita kasaan muuttoa varten! Joskus ihmiset sanovat, että parhaat asiat tapahtuvat, kun niitä kaikista vähiten odottaa. – Tämä oli juurikin semmoinen asia, äitini lähetti kuvat ollessani Berliinissä ja homma lyötiin lukkoon saman tien. Tuntuu, että viimevuoden tapaan myös 2019 on minun vuoteni.

Nina

nina katolla.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *