Hae
New chapter by Nina

CHAPTER TWENTY-THREE

Luku 23: Rakas, elämä ei ole kilpailu

Tiedättekö sen hetken, kun selität tietyn tyyppisille ihmisille tohkeissasi jostain omasta onnistumisestasi tai vaikka tulevasta lomamatkastasi. Kuulija hymyilee kyllä vastaanottavaisesti, mutta muistaa aina kuitenkin huomauttaa, kuinka hänellä onkin asiat aivan uudenlaisissa sfääreissä, toisin sanoen moninkertaisesti ainakin paremmin kuin sinulla. Olihan hänen ulkomaanmatkansa vuodelta 2014 ainakin kolme kertaa lämpimämpi, kalliimpi ja ennen kaikkea upeampi, kuin sinun surkea pakettimatkasi.

Seuraavaksi yrität kertoa tuttavasi pälpätyksen lomassa omasta onnistumisestasi kuntosalilla, mutta ennätyksesi ovat yhtä mitättömiä kuin hiirulaisen henkäys tuulessa, sillä onhan tuttusi ennätys moninkertaisesti parempi ja hän muistaa kyllä muistuttaa siitä. Ihmisillä on myös hervoton pätemisen tarve monessakin asiassa, mutta eniten pätemisen tarvetta näyttää herättävän urheilu. – Onhan joka toinen ihminen nykyään kärjistetysti vähintään bikini fitness -kilpailija. Ja ennen kuin joukko kiukkuisia naisia kippaa täyslaidallisen ripulia niskaani, niin bikini fitneksessä ei ole muuten mielestäni mitään vikaa. Se oli esimerkki.

Vertailu on mennyt äärimmäisyyksiin. Herätkää, elämä ei ole kilpailu! Lakkaa vertailemasta parisuhdettasi, elämäntilannettasi, koulutustasi, materiaa, työtäsi, autoasi tai vaikka kroppaasi kaverin kanssa. Antaa kaikkien tehdä omia juttujansa omalla tyylillänsä. Eksyin eräänä iltana katsomaan Yle Areenasta ”Elossa 24h” nimistä sarjaa, mikä kertoi ihmisten tarinoista terveydenhuollon ammattilaisten käsissä. Ihmiset kamppailevat oikeasti päivittäin elämästä ja kuolemasta ja sain samalla paljon ajattelun aihetta. Ymmärsin, mikä tässä elämässä on oikeasti tärkeintä. Tuntuu, että kaikkea peilataan nykyään sosiaalisen median kautta. Onko elämä todella sittenkin siellä?! En tiedä mitä haen tällä kirjoituksella, ehkä tämä onkin orastava burnout ja olenkin some-tauon tarpeessa! Sos!

Miksi minusta tuntuu, että vuonna 2019 ihmiset yrittävät pönkittää omaa egoansa pakonomaisesti ja oman edun tuijottaminen menee kaiken muun edelle. Miksi ihmiset yrittävät antaa itsestään ja elämästään kiiltokuvamaisen täydellisen kuvan yrittäessään uskotella elämänsä hetkien olevan kuin suoraan Pinterestistä. Minä en tätä höttöä kyllä mukisematta niele. Seuraajia yritetään kahmia Instagramissa pakonomaisesti keinolla millä hyvänsä, olivatpa ne oikeita tuntevia ja ajattelevia ihmisiä tai mongolialaisia robotteja. – Eipä tuolla väliä, kunhan Instagram näyttää ulkoisesti hyvältä! Minulla onkin tässä ilmainen vinkki: Kannattaa oikeasti välillä nostaa katse sieltä puhelimesta ja katsoa hetken verran ympärilleen. Hankea vasten kimaltava aurinko, pellon poikki tepasteleva peuraperhe, punaiset auringonlaskut, hymyilevät vastaantulijat. – Myös oikea elämä on oikeasti välillä aika siistiä.

Loppukaneetiksi pieni  kevennys Instagram vs. reality kuvaparin avulla, minkä laadun koneeni tosin sössi täysin jostain syystä. Eipä haittaa, ihanaa sunnuntaita kaikille!

– Nina

ig vs reality.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *