Hae
New chapter by Nina

CHAPTER TWENTY-FIVE

Luku 25: Perfektionistin painajainen

Heti missikilpailun voiton jälkeen kaikki kyselivät minulta silmät loistaen, että ”No Nina, mitäs aiot nyt tehdä?!” ihan kuin minut olisi juuri valittu tasavallan presidentiksi sukulaiseni Kyösti Kallion tavoin. Hihassa olisi pitänyt varmaan olla tusina erilaisia projekteja, taikatemppuja ja maailmanparannuskikkoja jo valmiina mikrofonien odottaessa jotain järkevää lausuntoa suuni edessä. Olin hyvin ihmeissäni ja tunsin jopa painetta ja huonommuuden tunnetta, laskeskelin ainoastaan päässäni, kuinka monta tuntia koirani ovat joutuneet olemaan tänään yksin kotona.

Tunsin itseni tavalliseksi. Tosin tunnen itseni edelleen tavalliseksi, enkä koe tarvetta muuttua. Ehkä se onkin suosioni salaisuus. – Aitous ja samaistuttavuus. Painin ihan samanlaisten ongelmien äärellä, kuin miljoonat muut ihmiset, enkä oikeastaan pelkää puhua niistä ääneen. Julkisuudessa olen hiljattain kuitenkin huomannut, että kaikkia sanomiani asioita käytetään hyvin herkästi aseena minua itseäni vastaan. Lehdet rakastavat myös revitellä raha- ja ihmissuhdeasioita ja opin kerrasta, että en tule kummastakaan puhumaan enempää julkisuudessa enää ikinä. Ihmiset ovat välillä uskomattoman häikäilemättömiä, kun kyseessä on oma ego tai toisen kustannuksella mässäily. Tämän saattelemana juttelenkin uusien ihmisten kanssa aluksi nykyään vaikka sitten säästä ja jonninjoutavista sunnuntai-hesarin sudokuista.

Mitä minä sitten teen nykyään?

Edelleen koen kysymyksen jotenkin ärsyttävänä, vaikka ihmiset ovat tietysti luonnollisesti vain uteliaita. Saan siitä toisinaan fiiliksen, että kysyjä oikeasti luulee minun makaavaan homeessa kotonani kruunu päässä tekemättä yhtään mitään. No minäpä kerron. Olen edelleen alusvaatemyyjänä Changella ja kirjoitan tietysti tätä blogia. Blogin tiimoilta minulla onkin teille äärimmäisen jännittäviä uutisia lähitulevaisuudessa, blogi lähtee nimittäin liplattelemaan suuremmille vesille. Olkaahan kuulolla! Lisäksi olen mukana ihan uudenlaisessa isossa projektissa minulle rakkaan ihmisen kanssa, toivoisin niin kovasti, että saisin jo kertoa siitä julkisesti. – Kerron kuitenkin heti kun se on sallittua! Tämän lisäksi yritän parhaani mukaan pitää Instagramiani pystyssä ja ottaa kaikella rakkaudella yhteystyökumppanini huomioon sen rakentamisessa. Teen myös satunnaisesti yötöitä ja promohommia. Samaan aikaan takaraivossani kolkuttaa jatkuvasti tieto lähestyvistä Kroatian Miss Tourism World -missikisoista ja pääni sisällä vilkkuu kirkuvan punainen ledikyltti ”Mene kuntosalille!” Tämä koko paletti kustantaa minulle välillä älyttömän määrän stressiä ja ajanhallinnan ongelmia, minun on usein todella vaikea yksin asuvana ihmisenä pyytää apua ja myöntää, että en jaksa tai pärjää. Nyt kuitenkin pyysin ja tuntui heti, että taakka helpotti. Sain esimerkiksi heti apua koirieni hoitoon.

Misseys ei ole ammatti, se on titteli

Tässä moni ihminen menee metsään. Töitä on siis tehtävä, mitään missi-seteleitä minulle ei liihottele sisään ovista ja ikkunoista hymyni voimalla. Tiedän, että olen vasta taipaleeni alussa ja siksi kaikki projektit, työt, kuvaukset, haastattelut ja missikisoihin valmistautumiset tuntuvat vyöryvän kaikki päälleni kerralla. Mietinkin monesti, miten miljoonia seuraajia keränneet bloggaaja-mallit pystyvät ylläpitämään kiinnostavaa ja ennen kaikkea luovaa ja erilaista sisältöä ja pitää kokonaisuuden hanskassa päivästä toiseen. Panikoinko turhaan? ”Kaikki järjestyy”, sanoo äiti aina. Ja rakas Rosanna! Ja kuvaaja Juho! Ilman heitä olisin varmasti jo heittänyt hanskat tiskiin ja tyytynyt ylittämään aidan kohdasta, mistä se on matalin. Olen kaikesta heille todella kiitollinen. Haluan kuitenkin tätä kaikkea ihan hirveästi. Haluan menestyä ja kehittyä vaikuttajana, missinä ja esikuvana. Haluan luoda tänä vuonna verkostoja ja luoda uutta, sen aika on juuri nyt eikä ”joskus sitten” tulevaisuudessa. Haluan keskittyä itseeni ja uraani, sekä olla uusille missikokelaille vahva, kannustava ja rohkea esikuva. Toivon, että voin seuraavan Miss Helsingin valinnan jälkeen palata tähän postaukseen ja todeta, että teit Nina upeaa työtä.

x, Nina

nina lumi.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *