Hae
New chapter by Nina

CHAPTER TWENTY-EIGHT

Luku 28: Ruma totuus

Sosiaalinen media on kuin ihmisten oman elämän näyteikkuna, sinne asetellaan palasia omasta elämästä ja nopealla vilkaisulla toiset pystyvät muodostamaan pikaisen käsityksen toisesta ihmisestä. Joku rakastaa selkeästi sommitella niitä aamupalojaan kauniisiin asetelmiin päivästä toiseen, toinen näyttää pelaavan ahkerasti koripalloa. Osa on huoliteltuja päivästä toiseen ja hehkuttaa vain ”living my best life” mietelauseilla jokaista liikettänsä, toiset paljastavat myös elämän epäonnistumisia ja aamuisen Rölli-naamansa. Mihin tässä postauksessa otan kuitenkin kantaa, on ihmisten kulissit täydellisten parisuhteiden takana. Sukeltakaamme suoraan altaan syvään päähän siis.

Tiedän liian monta tapausta, missä parisuhteen säröjä hitsataan paniikinomaisesti vain ja ainoastaan sosiaalista mediaa varten. Asiahan ei minulle varsinaisesti tämmöisenä hupsuna sinkku-koiranaisena kuulu, mutta surullisinta siitä tekee sen, että oikeassa elämässä suhteen molemmat osapuolet ovat kuin ne olohuoneen pöydällä kuusi viikkoa nahistuneet ruusupuskan kukkaset. Ihmiset elävät valheessa. Mietin monesti, kuinka kenellekään riittää energiaa semmoiseen. Totuutta varjellaan kuin Da Vinci-koodia, vaikka suhteessa on todellisuudessa enemmän pettämistä, kieroilua, valheita ja surkeita juonenkäänteitä kuin villeimmissä tosi-tv sekoilusarjoissa. Ei sovi unohtaa, että kaikki vääryydet tietysti unohdetaan, kun kulta tuo kotiin tullessaan perinteisesti sen ihanan kukkapuskan ja siitä voidaan tehdä seuraava somepostaus. Herranjumala, moni ihminen ansaitsisi niin paljon enemmän.

Ihmetyksen määrään vaikuttanee se, että olen itse hyvinkin rehellinen varsinkin itselleni. Niin kauan kuin minulla on hyvä olla oman pääni kanssa, en koe tarvetta todistella tai uskotella sitä kenellekään varsinkaan sosiaalisessa mediassa. En ole sitä kenellekään velkaa. En ole koskaan vaivannut päätäni sillä, miltä parisuhteeni muiden silmissä näyttää, onko se virheetön rakkaustarina. – Sitä ei kenenkään parisuhde ole. Näen parisuhteen kahden ihmisen välisenä omana kauniina asiana, arjen jakamisena ja välittämisenä. Jos siitä jakaa hetkiä sosiaaliseen mediaan, niin sehän on vain mukava asia, mutta minkään asian keinotekoisesti elossa pitäminen oman egon kustannuksella on minusta äärimmäisen hölmöä ajan ja energian hukkaa. Toivottavasti saatte kiinni siitä, mitä tarkoitan tällä. Täytyy muistaa, että elämme täällä kuitenkin ensisijaisesti itseämme varten.

Minusta jokaisen ihmisen tulisikin asettaa itsensä oman elämänsä 1. sijalle. On äärimmäisen vapauttavaa, kun voi olla rehellinen itselleen ja omille ajatuksilleen. – Omalla kohdalla se maksoi tosin esimerkiksi 9 vuoden parisuhteen huuhdelleen tulevaisuuden jääkiekkoilija-missi-asetelman viemäristä alas, mutta tiesin siinä kohtaa tehneeni oikein. Moni yllättyi suuresti tuona päivänä, mutta minulle oli yksi lysti, mitä muut ihmiset ajattelivat. Monesti kun huomaa jonkin kauniin pariskunnan eronneen, niin sitä pohtii hiljaa vain mielessään, että ”hehän olivat täydellinen pari”. Niin, somemaailmassa. Maailmassa missä pierukin tuoksuu laventelilta. Se ei ole oikeaa elämää. Mikäli luet tätä tekstiä provosoituneena silmiäsi pyöritellen, eli toisin sanoen osui ja upposi, niin on todennäköisesti aika vetää henkeä ja istua alas. – Elätkö sinäkin valheessa?

nina28.jpeg

Nina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *