Hae
New chapter by Nina

CHAPTER THIRTY

Luku 30: Piikkejä ja kirurginveitsiä

Kyselin Instagramissani aiemmin tällä viikolla aiheiden perään, mitkä kiinnostaisivat erityisesti seuraajiani. Yleensä olen äärettömän sanavalmis ja aina valmis kirjoittamaan sivutolkulla ajankohtaisista aiheista, mutta viime aikoina luovuuden sykkeet aivoissani puksuttavat eteenpäin yhtä verkkaisesti kuin Särkänniemen possujuna. – Se on muuten hidas juna se. Tässä tapauksessa voidaan siis puhua toivepostauksesta! Otan tänään kantaa lähinnä kauneuskirurgiaan ja jaan omia ajatuksiani kasvojen ja kehon muokkaamisesta ulkonäköperustein. Olenko itse ollut veitsen alla?

Olen aina jutustellut omassa somessani suhteellisen avoimesti itsestäni, hyvän maun rajoissa toki, vaikka se ”ripuloin housuihini unelmatreffeillä” -juttu hiippailikin hyvän maun rajoilla. Voi luoja. Mutta puhutaan nyt siitä oman kropan ja kasvojen muokkaamisesta. Olen tosiaan muotoillut aikoinaan huuliani, minua ärsytti silloin ylähuulieni epäsymmetria ja sopivan alekampanjan astuessa voimaan laukkasin piikin alle oitis. Olin todella tyytyväinen lopputulokseen, mutta en koe tarvetta tehdä sitä uudelleen. Huuleni ovat aika super kivat juuri tällaisina. Toisekseen kävin piikittämässä tänä vuonna täyteainetta myös nenänvarteeni, sillä ”kyömy” häiritsi minua ja halusin suoran nenän. – Sain tosin tästä palautetta seuraajiltani, että olipas turhamaista. Toisaalta, mitä minun nenäni muokkaaminen on keneltäkään pois? Se, että parilla piikillä voi välttää nenäleikkauksen, niin on se minusta aika siistiä ja esimerkillistä tuoda myös esille. Lisäksi oma oloni oli tämän 10 minuuttia kestäneen toimenpiteen jälkeen itsevarmempi ja onnellisempi, joten ehdottomasti päätös oli oikea.

Muuta naamalleni ei ole tehty toistaiseksi. Toki microblading kulmat on hankittu, ripset liimattu naamatauluun ja hampaita remontoitu tässä puolisen vuotta, mutta sen moni varmasti jo tiesikin. Voitteko muuten kuvitella, että samalla viikolla bussikuski kysyi, ostanko lasten vai aikuisten lipun ja toisaalla keskustelupalstoilla ihmeteltiin minun näyttävän 40-vuotiaalta. Mieletöntä, aika monikäyttöinen lärvi siis! Tiedän, että noille jutuille pitäisi vain nauraa, mutta kyllä vilkaisin auton sivupeilistä ensin, että mitä helvettiä. Tämän jälkeen hihitin koko automatkan. Tuli mieleen naaman operoimisesta, että luultavasti ennen missivuoteni päättymistä tahdon kokeilla mesolankoja, olen kuullut niistä paljon hyvää. Mitään radikaalia en kuitenkaan halua tehdä, eikä minun tarvitsekaan (enkä muuten edes saisi missivuotenani). Pudotin melkein silmät päästäni, kun entinen poikaystäväni kehotti minua ottamaan silikonit. Puristin vain tissejäni järkyttyneenä haavi auki ja kiljuin, että enkä ota! Mutta vakavasti ottaen rinnat ovat oikeasti yksi osa kehossani, minkä suhteen luoja on onnekseni siunannut minua. Aamen.

Olen sitä mieltä, että kukaan ei ole pätevä aliarvioimaan toisen ihmisen ”virheitä” kehossa ja haluja niiden korjaamiseen. Eräs ystäväni ilmoitti poistaneensa kirpun kakan kokoisen luomen nenästänsä ulkonäkösyistä ja maksoi siitä satoja euroja. Mietin viisi sekuntia, että miksi ihmeessä, mutta sitten tulin juuri siihen tulokseen, että mikä minä olen sanomaan yhtään mitään. Ihminen itse katsoo omaa naamaansa sieltä vessan peilistä joka aamu ja jos peilikuvassa on korjattavaa niin antaa mennä vain. – Järkeä käyttäen, totta kai. Antaa jokaisen olla juuri sellainen kuin parhaakseen näkee, itseä vartenhan täällä ensisijaisesti eletään.

Nina

nina 30

Kuva: Juho Tirkkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *