Hae
New chapter by Nina

Kirkkainkin päivänsäde tarvitsee olkapään

Minulta kysytään usein, että miten jaksan aina olla niin positiivinen, hyväntuulinen, energinen ja päästä varpaisiin huoliteltu kiireisen ja välillä täyteen buukatun arjen keskellä. Miten jaksan aina antaa itsestäni 100%? Kerronpa teille salaisuuden: En jaksakaan, enkä todellakaan aina anna.

Sosiaalisessa mediassa on helppo antaa itsestään kuva huolettomana ja hyvänä tyyppinä, joka kommentoi mukavia toisten kuviin ja nappaa ensi yrittämällä uuden selfien täydellisessä valossa. Todellisuudessa kuvia on kameran rullassa 127 ja kuvan valintaan meni tunti. – Siihen sisältyi myös turhautumisen tunteita, marmattamista poikaystävälle, kiemurtelua lattialla, välipala ja pari hengähdystaukoa. No, äskeinen esimerkki oli melko kärjistetty, mutta eiköhän meillä kaikilla ole huonot päivämme. Voin tässä ja nyt myöntää kärsiväni itseasiassa melko useinkin suorittamis- ja ulkonäköpaineista.

”Hyvää kuuluu, hyvin menee”, ovat turvallisia vaihtoehtoja, kun joku kyselee kuulumisia. Se on kuin turvallinen kuori (niin kuin etanan kotilo, heh), miksi vaivata muita esimerkiksi oman työstressin takia. Mutta tähänkin voin sanoa, että vaikka 90% ajasta olenkin sosiaalisessa mediassa iloinen ja hohtavalla hammashymyllä höpöttelevä missi, niin on minullakin murheeni. – En vain ole lainkaan semmoinen ihminen, että videokuvaisin itseäni itkiessäni esimerkiksi Instagramiin. En halua jakaa kaikkea, eikä minun mielestä todellakaan tarvitsekaan. Onko tämä epäaitoa? Ei mielestäni, voin pukea itkuntäyteisen päivän Instagramin tarinaani todeten, että tänään minulla on vaikea päivä ja that’s it. Kamppailen silti samanlaisten aiheiden äärellä kuin kuka tahansa parikymppinen: parisuhde, ihmissuhteet, raha-asiat, terveys, stressi… Olen takuuvarmasti itkenyt jokaisen mainitsemani asian takia tämän vuoden aikana.

Totesinkin vastikään seuraajalleni, että minusta jokaisesta päivästä on tärkeää löytää pieniä positiivisia juttuja. – Ne puskeva ainakin itseäni eteenpäin ja niiden avulla jaksan tehdä tätä kaikkea mitä teen. Tsemppaan mielellään muita, koska ei ole parempaa kuin saada tsemppilauseita takaisinpäin tarpeen tullen. Kärsin kuukausi takaperin vaiheesta, jolloin motivaationi kaikkea kohtaan oli nolla ja se ahdisti minua joka ikinen päivä. Se on raastava tunne. Koen kuitenkin, että hyvä energia kiertää jatkuvasti kehää ja jaksan sen ajatuksen avulla nostaa muita mudasta, vaikka olisin itse kaulaani myöten samassa jamassa. Tämän takia on äärimmäisen tärkeää kerätä sellaisia ihmisiä ympärilleen, jotka inspiroivat sinua juuri niissä asioissa, mitkä ovat sinulle tärkeitä. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta ”Olet upea ja inspiroiva tyyppi” kommentti voi oikeasti pelastaa jonkun päivän. Tässä tämän päivän ajatuksiani. Ihanaa keskiviikkoa kaikille!

Nina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *