Hae
New chapter by Nina

Kohti isoa kisalavaa

Nautiskelin muutama päivä sitten harvinaisesta vapaapäivästäni kahvikupposen kera ja mietin uhkaavasti lähestyvää Miss Tourism World -kilpailua. Vapaapäivä muuttui silmänräpäyksessä organisoimispäiväksi ja kalenteri täyttyikin hetkessä mustekynästä! Jotkut saattavat miettiä, että miten tuommoiselle isolle kisalavalle sitten oikein valmistaudutaan? Sen minä kerron seuraavaksi!

Lähtökohdat ovat otolliset, isältäni olen perinyt pitkän ja hoikan vartalon, vaikka pituutta saisikin olla kymmenen senttiä lisää kansainvälisiä kisoja ajatellen. Sääriluihin onkin vähän hankala taikoa senttejä lisää, mutta jokainen kilpailija tulee kävelemään lavalla noin 15cm koroissa. Tämä tarkoittaa itselläni 188cm pituutta ja meno on rehellisesti sanottuna tällä hetkellä vielä kuin huojuvalla kirahvilla keilaradalla. Treeniä, treeniä, treeniä! – Siis kävelytreeniä kaiken kuntosalitreenin lisäksi. Stressaan hiukset päästäni ajatuksesta, että kompastuisin esimerkiksi iltapuvun helmaan. Mekot ovat todella upeita, mutta kovin isoja kaikkine laahuksineen ja härpäkkeineen. Iik!

Kasvot ovat tietysti kauneuskilpailussa luonnollisesti salamanvalojen kohteena ja ihon on oltava viimeisen päälle kunnossa. Varasin juuri ajan happokuorintaan, missä kasvojen iho saa uutta hehkua. Microblading-kulmat ja ripsienpidennykset tuovat huolitellun yleisilmeen, pohdin myös käyväni täytättämässä muutaman juonteen. Katsoin muuten kerran Netflixistä dokumentin ja meinasin pudottaa silmät päästäni nähdessäni, kuinka paljon esimerkiksi Etelä-Amerikassa tyttöjä tuunataan! – Rinnat ovat ensimmäisenä veitsen alla, samoin kasvot, osa tytöistä olivat jopa tunnistamattoman näköisiä lopuksi. Tulin siitä jopa vähän surulliseksi. Tähän nähden itseni muokkaaminen on minimaalista ja hyvä niin.

Mistä pikku jutuista kalenterini sitten on täyttynyt? Ennen lähtöä käyn kynsihuollossa, sokeroinnissa, ripsihuollossa, kampaajalla (kuten moni varmasti tietää, niin tuuhealla tukalla minua ei ole suomalaisena siunattu, joten teippipidennykset ovat pakolliset) ja viimeisimpänä suihkurusketuksessa. Vaikka valmisteluihin liittyy paljon ulkonäköön liittyviä asioita, niin koen tärkeimpänä henkisen valmistautumisen. Koen vahvuudekseni sanavalmiuteni ja vahvan englannin kielen taidon. Poistaa yllättävän paljon stressiä, kun tiedän ja koen pärjääväni keskustelutilanteissa enkä mene yleensä lukkoon paineenkaan alla. Minulla on levollinen ja luottavainen olo itseni kanssa.

Itselleni tilaisuus on ainutlaatuinen, sillä luulen näiden kilpailuiden jäävän omalta osaltani viimeisiksi. Milloin minusta tuli 26-vuotias?! Kuulostaa idioottimaiselta, mutta fakta on, että näissä kisoissa jäädään ns. ”eläkkeelle” 28-vuotiaana. Paras siis nautiskella hetkestä vielä, kun se on mahdollista. Nyt ajattelin kuitenkin kiskaista poikaystäväni hupparin päälle ja heittää sotkuisen aamuisen tukkani nutturalle ja suunnata kevätaurinkoon koirieni kanssa. Ihanaa keskiviikkoa!

Nina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *