Hae
New chapter by Nina

Vappu. – Roskaamisen ja sikailun juhla?

Kevät on siitä erikoista aikaa, että ihmiset näyttävät heränneen koloistaan puolen vuoden pimeän ja kylmän kauden jälkeen. Huomaan läheisessä puistossa kulkiessani, että ihmiset vetävät porukalla jo päiväkännejä ja kuseksivat ympäriinsä jättäen jälkeensä läjän roskia ja vihreän pierupilven. Tämä ei sikäli liity vappuun vielä, vaan lämpeneviin ilmoihin yleisellä tasolla. Mutta auta armias, kun vappu koittaa, sitten se riemu vasta repeääkin!

Vappuhan on alun perin työläisten juhlapäivä, mutta käytännössähän tämä tarkoittaa nykypäivänä vain kansallista perskännipäivää. – Kaiken hölmöilynhän voi pistää lopulta vapun piikkiin ja seuraavana päivänä koko kansa saakin krapulan selätys vinkkejä valtamediasta. Nyt vanhemmiten tästä aiheesta voikin jo närkästyä, nuorempana kuljin vielä joukon mukana Kaivopuistossa serpentiiniin kuorrutettuna, milloin missäkin pusikossa hameen helmat korvissa. Onneksi silloin en ollut vielä julkisuudessa eikä ketään kiinnostanut, luojan kiitos. Tänä vuonna vietin vappuaaton töissä yökerhossa, missä palvelin asiakkaita hymyssä suin, vaikka sain vähän väliä kyynärpäästä, läikkyvästä drinkistä, unohtamatta suun soittoa takapuolen läimäytyksen kera. Olin helvetin kyllästynyt koko vappuun jälleen jo alkumetreillä.

Yritän tässä kuumeisesti pohtia, löytyykö arkistoistani mitään vappu muistoja tältä vuosikymmeneltä, mutta herranjumala, en muista mitään! Viime vuonna hikoilin todennäköisesti kuntosalilla valmistautuessani Miss Helsinki kilpailuun, sitä edeltävänä vuonna asuin Lontoossa ja istuin todennäköisesti avokonttorissa tietokoneen äärellä puhelin korvalla. Täytynee siis todeta, että vappu ei ilmeisesti ole ollut itselleni mitenkään erityisen rakas juhla. Pidän enemmän juhannuksesta! Siinä on jo vähän järkeä ja saa hyvällä omalla tunnolla painella mökille ihana kesäleninki päällä ja kukkaseppele päässä tehden ihania hölmöjä loitsuja.

Liittyy vappuunkin tosin paljon hyvää. Vastikään olin ystäväni Mailiksen luona syömässä vappumunkkeja ja kisailemassa, kumpi nuolaisee huuliaan ensin. Tippaleivät ovat myös muistaakseni aika hyviä, simasta en ole koskaan välittänyt. Miksi sinne pitää laittaa rusinoita? Vappupalloista olen saanut yliannostuksen koko loppuelämäkseni, myin aikoinaan työkseni ilmapalloja lähes neljän vuoden ajan. Kuka olisi uskonut? Kaiken lisäksi pelkään ilmapalloja! Juhlamaailma oli muuten yksi hauskimmista työpaikoista, missä olen ikinä ollut.

Jokainenhan juhlii vappua tietysti miten parhaaksi näkee, mutta tämän postauksen myötä kehotan lukijoita pitämään järjen päässä ja housut jalassa. Aika hyvä vinkki, heh. Vappubrunssi on mielestäni kuitenkin kiva perinne ja jotenkin se yhdistää kansalaisia, minusta on mukavaa, kun näinkin pieni kansa kokoontuu yhteen jonkun yhdistävän tekijän voimasta. Toivottavasti ilmatkin tästä paranisivat eikä kesää tarvitsisi viettää hytisten. Tästä se kesä alkaa!

Nina

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *