Hae
New chapter by Nina

Kiitos, mutta ei kiitos

Kuten monet teistä varmasti tietävätkin, teen päivätöiden ohella paljon vuoroja myös yöelämässä. Ero päivä- ja yötöissä on luonnollisesti siinä, että yötyöni liittyy alkoholin tarjoiluun ja se näkyy ja tuntuu joka ikisessä yövuorossa. Rakastan kaikkia töitäni, mutta alkoholin tarjoiluun liittyy eräs varjopuoli.

Hymyilen. Voi että minä hymyilen, ja uskokaa tai älkää. – Teen sen jokaiselle asiakkaalleni, se on asiakaspalvelua. Se ei tarkoita, että haluaisin välillemme muuta kuin normaalin asiakaspalvelukokemuksen. Joka ikisessä työvuorossani kuulen kuitenkin sopimattomia ehdotuksia, kuinka joku kuola poskella kertoo yksityiskohtaisesti mihin lähdemme viettämään kiihkeää yötä työvuoroni jälkeen. Ei. Emme lähde yhtään mihinkään, minä lähden nukkumaan omaan kotiini. Ja ei, en ole edes sinkku. Kiittelen myös kohteliaasti kolmatta kertaa kehuja kuulemma lumoavista silmistäni.

Mikäli tunnen yhdenkään rähmäkäpälän läpsäisyn perskannikassani, niin voin paljastaa, että lennät yökerhosta ulos välittömästi kuin leppäkeihäs. Minua ei kiinnosta tippaakaan kuinka paljon sinulla on rahaa, oletko julkisuuden henkilö vai kenties seuraava presidentti. Työntekijöitä ei ahdistella, heihin ei kajota fyysisesti millään tasolla. Se ei vain ole millään tasolla suvaittavaa tai oikein. Tämä tuntuu olevan monelle vaikea ymmärtää, läpsivätkö samat ihmiset arkipäivisin esimerkiksi ruokakaupan kassaneitejäkin?

Olen myös otettu, että satunnaisesti erityisesti miehistä koostuvat seurueet haluaisivat minut viettämään iltaa heidän kanssaan, mutta on silti turha tulistua kieltäytymisestäni. Olen töissä. Miettikää jos kaikki työntekijät notkuisivat vain martinilasit kourassa asiakkaiden pöydissä lörpötellen kuulumisia, kukas sitten ottaa uudet asiakkaat vastaan ja anniskelee olemassa oleviin pöytiin? Ei se ihan niin toimi. En myöskään jakele erityislupia tai -hintoja kenellekään, en saa niin tehdä. Yksinkertaista.

Kuten totesin kuitenkin jo tekstin alussa, rakastan töitäni. – En tekisi vuoroja yöelämässä, mikäli näin ei olisi. 95% asiakkaista ovat kuitenkin älyttömän mukavia ja ihania, mutta joukkoon mahtuu aina ne muutamat mädät kananmunat. Haluan vain kuitenkin muistuttaa yleisistä käytöstavoista ja mitkä asiat saavat minut henkilökohtaisesti näkemään punaista. Nähdään yössä!

Rakkaudella, Nina

Yksi kommentti

  1. Mimmi kirjoitti:

    Näin kassaneitinä pakko kommentoida, että kyllä niitä läpsijöitä on lähes päivittäin. Osa aikoo odotella oven takana että pääsen töistä ja tulla luokseni yöksi jne ja asiakkaat ovat suurimmilta osin selvinpäin. Musta tuntuu että naisena kohtaa lähestulkoon jokaisessa työssä jonkinlaista ahdistelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *