Hae
New chapter by Nina

Kohuja ja kansanhuveja

Missivuoteni lähenee loppuaan kovaa vauhtia ja ensi viikolla joku tulee täyttämään saappaani uutena Miss Helsinkinä. Vuosi on ollut juuri omanlaiseni ja olen tehnyt tasan sellaisia asioita, mitkä tekevät juuri minut onnelliseksi. En ole lähtenyt mukaan juttuihin, mitä katuisin varmasti myöhemmin. Ja siitä voin olla ylpeä.

Jo kruunun saatuani tiesin, minkälainen esikuva en ainakaan halua olla: roskalehtien kannessa viikko toisensa jälkeen keikistelevä tusinabimbo. Miksi haluaisin? En ole sellainen. Olen mielummin lehdessä kerran kuukaudessa jostain järkevästä syystä, kuin päivittäin soittamassa suutani ja provosoimassa ihmisiä aiheilla, joilla saan lähinnä itseni näyttämään idiootilta. Jos jotain olen tässä elämässä oppinut, niin se kuuluu seuraavanlaisesti: Jos ei ole mitään asiaa, niin kannattaa pitää suu kiinni. Tämä neuvo tekisi älyttömän hyvää monille ihmisille.

Monesti ihmisillä on suhteellisen kummalliset ennakkoluulot misseydestä ja onkin varsin virkistävää muistuttaa heitä siitä, että kauneus ja äly voivat elää samassa kropassa tasapainossa. Ihminen, jonka käsitys Miss Helsinki -kilpailun voittajasta on pelkkä huulet turpeana mieskuvioistaan ja omasta ulkonäöstään ja suurenmoisuudestaan kälättävä kahjo akka, yllättyy ikihyviksi, kun vastassa onkin jalat maassa seisova fiksu ja kohtelias tyyppi. Stereotypiat ovat tiukassa, vuonna 2019 missi kun voi olla juuri mitä ikinä tahtoo. Minusta on siistiä, että ”kollegoistani” löytyy kaikenlaisia vahvoja naisia tulevista lääkäreistä rakennusmestareihin.

Monesti, kun olen ollut auttamassa finalisteja kuvauksissa ja paikalla on toimittajia, kysyvät he minulta varovasti ”Niin anteeksi, kuka sinä olet?” ja todetessani olevani hallitseva voittaja pahoittelevat he kauheasti kiusaantuneina saatesanoilla ”Sinusta kun ei ole ollut meheviä kohuja niin en osannut yhdistää nimeä ja kasvoja!” Hymyilen. Sittenhän olen onnistunut juuri siinä mitä lähdin tekemään. Ainakaan kukaan ei tule muistamaan minua epätasapainoisena puukkojunkkarina, rikollisena, salarakkaana tai ulosottokierteessä kituvana ihmisrauniona. Mitä näitä nyt on…

Olen jättänyt parisuhteeni ja perheeni julkisuuden ulkopuolelle, sekä kieltäytynyt alastonkuvauksista ja elämäntilanteeseen nähden epäsopivasta tosi-tv-sarjan roolista. Olen myös näyttänyt punaista valoa niille, ketkä yrittävät hyödyntää statustani jatkuvasti ilmaiseksi. Pitäisin itseäni pellenä jos olisin suoraan Casinon lavalta juossut finaalin jälkeen kruunu päässä kaikkialle julkisuuden, klikkausten, huomion ja kohujen perässä. Olen mielestäni edustanut Miss Helsinki organisaatiota arvokkaasti ja kannustan uutta voittajaa tekemään omat valintansa arvomaailmaansa kuunnellen, käsi sydämellä. – Niin minä tein.

Rakkaudella, Ninni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *