Hae
New chapter by Nina

Pikkujoulut tulivat, käytöstavat menivät

Ihanaa joulunaikaa ihmiset! Joulukuu on vihdoin täällä ja ihmisten kauan odottama pikkujoulukausi myös. Kuinka ihanaa se sitten on? Tuntuu, että pikkujoulukausi mielletään joksikin sikailun ja pettämisen ajanjaksoksi. Luin viime viikolla jopa oikein Iltalehdestä, kuinka lukijat ovat pohtineet ratakset ruksuttaen, mitä oma kumppani saisi sen kollegan kanssa sitten oikein puuhastella yön pimeinä tunteina pikkujouluissa. Ehdottomasti uskomattomin kohta oli ”hieronta happy endillä”, mikä oli lähes puolille vastanneille täysin ok. Jaa… Eipä tähän tarvitse varmaan sanoa yhtään mitään.

Aloin pohtimaan koko pikkujoulujen merkitystä yhteiskunnassamme ja otin selvää koko hömpötyksen historiasta. No, tässä se tulee: Ylen uutisten mukaan pikkujouluja on juhlittu jo 1900-luvun alkupuolella ja juhla oli alunperin omaksuttu ruotsalaisilta opiskelijoilta. Yllätys. Ideana on iloita ja juhlistaa joulunaikaa, muistaa ystäviä pienillä lahjoilla unohtamatta yhteistä puurojuhlaa. No, nykyään tänä modernina aikakautena pirtu ja perseily näyttävät selättäneen puurojuhlat 6-0 ja mikäli Iltalehden happy ending -galluppiin on uskominen, eivät nämä pienet vaimolle vietävät lahjukset taida olla ihan sieltä perinteisimmästä päästä.

Ovatko juhlapyhät menettäneet alkuperäisen merkityksensä vai näkevätkö suomalaiset joka juhlassa ainoastaan syyn vetää pullon viinaa ja naureskella jälkeenpäin, että laitetaan vapun, juhannuksen, pikkujoulujen, tai uuden vuoden juhlinnan piikkiin. Yäk! Näin baarityöntekijän näkökulmasta pikkujoulukausi on ainoa sesonki, kun ihmiset oksentavat kirjaimellisesti kaaressa seinille, tappelevat ilman vaatteita, uhoavat ja öykkäröivät.  Ja kaikki tämä tietenkin firman piikkiin. Olenpa kerran muuten saanut myös kengästä takaraivooni kun juuri toisensa löytänyt lemmenpari kuherteli varsin vauhdikkaasti takanani tanssilattialla siivotessani pöytää. Kaikkea on tullut nähtyä.

Summa summarum, olen joskus kuullut vanhan viisaan sananlaskun ”Pitäkää Jumala mielessä ja housut jalassa” ja jaankin tämän ajatuksen myös kanssanne. En näe syytä, miksi joku juhla oikeuttaisi ketään erityisesti loukkaamaan omaa kumppania tai ketään muutakaan ihmistä. Viinanhuurteiset kekkerit ovat vain ja ainoastaan surkea tekosyy. Jos salailet kumppaniltasi itsekkäästi happy endingejä ja limaisia sekstailuitasi, olet yksinkertaisesti huono ihminen etkä ansaitse koko parisuhdetta. Vaikka eipä muiden asiat itselleni kuulu, olen silti puhunut. Rauhallista joulunaikaa kaikille!

Rakkaudella, Nina

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *