Hae
New chapter by Nina

Herätys

Mietin tässä vain tällä kertaa, että mihin suuntaan maailma ja esimerkiksi tuleva sukupolvi on menossa. Enää nuoret eivät näytä haaveilevan opettajan, poliisin, lääkärin tai palomiehen urasta, vaan paljon kiinnostavampia ovat kaikki someseksikkäät ammatit ja #somevaikuttaja on kuumaa kamaa tällä vuosikymmenellä. Joskus kuulin jopa ivallista supinaa siitä, että yksi työpaikoistani on yökerhossa. ”Onneksi ei tarvitse tehdä tuota työtä”, olen kuullut, mutta kyllä tulisi näillä kaksinaamaisilla oman sädekehän kiillottajilla suru puseroon, jos kukaan ei enää tarjoilisi mitään missään. Mistä lähtien normaaleista töistä on tullut halveksuttavia?

Juttelin taannoin kaverini Heinin kanssa siitä, että hänen Instagram postaus koskien Suomen taloutta sai noin 40 tykkäystä, ketään ei oikeastaan kiinnosta, tai tylsän kuvan vuoksi sen ohi kaahataan kuin Monacon GP:ssä. Tässä vertailussa oli tankotanssikuva, mikä keräsikin sitten satoja tykkäyksiä. Tämä kertoo älyttömän paljon ja on mielestäni niin huolestuttavaa, että teen siitä blogipostauksen. Oli älyttömän vapauttavaa jutella syvällisesti omista ajatuksista samanhenkisen ihmisen kanssa! Jos mietitään tätä koko kuviota, niin kiinnostaako porukkaa pätkääkään esimerkiksi se, että maahamme ollaan paraikaa kuljettamassa Isisin hallussa olevasta kalifaatista mahdollisesti turvallisuusuhkana pidettävää porukkaa tänne kaikessa hiljaisuudessa? Ei liiemmin, ihmiset vouhottavat mielummin uudesta Super Big Booty in 7 days ihme-paketista ja Perfect Face selfie-preseteistä. Tervetuloa vuosi 2020!

Kuva: Juho Tirkkonen @grphy, Heini Salmi @heinisalmi vasemmalla

Tuomaroidessani esimerkiksi missikisoja kuulen lukemattoman hakijan suusta, kuinka ultimaattinen tavoite elämässä on tienata somella ja tehdä promotöitä. Suunnitelmana se kuulostaakin ihan hyvältä, mutta todellisuudentaju on monella hukassa. Realistisesti ajateltuna pelkän sosiaalisen median turvin eläviä tavan tallaajia on hyvin vähän. Toki on poikkeuksia, joissa ollaan lyöty isosti läpi ja päästy harjoittamaan kannattavaa liiketoimintaa ja se jos joku on upeaa. Tekstini ei ole tarkoitus loukata yhtään ketään, vaan avata ihmisten silmiä. Nimittäin voin paljastaa, että kadun eniten elämässäni loppusuoralla olevan amk-tutkinnon keskeyttämistä ja jopa häpeän sitä. Koen, että siinä kohtaa putosin yhteiskunnan kelkasta. Suosittelisin lämpimästi jokaiselle b-vaihtoehtoa, sillä se päivä koittaa vielä, kun Instagramia ei enää ole. Se päivä koittaa vielä, kun et ole enää parikymppinen. Silloin moni tajuaa olevansa yhä pelkän ylioppilastutkinnon suorittanut promotyttö ja voin kertoa, että eivät ne promohommatkaan hääppöistä hommaa loppupeleissä ole, mikäli meinaat perheesi sillä joskus elättää.

Mitä näihin himottuihin yhteistöihin ja yritysten häikäilemättömyyteen tulee, niin vaikuttajia rumasti sanottuna persraiskataan jumalattomalla voimalla joka suunnasta ilmaisen kummallisen krääsän, rihkaman ja keksipakettien kustannuksella niin kovaa, että moni miettinee hiljaa mielessään, että mihis suuntaan sitä seuraavaksi pyllistäisi. Ja kuten kerroin jo aiemmin tällä viikolla, niin blogini jää tauolle ja vuosi 2020 tuo tullessaan mukavia uusia työkuvioita ja mahdollisuuksia. Jatkan kuulumisten kertomista Instagramin puolella, mutta aion ottaa sen suhteen huomattavasti rennommin kuin tänä vuonna. Vuonna 2020 elän vain ja ainoastaan itseäni varten. Rauhallista joulun aikaa ja uutta vuotta teille lukijat ja palataan asiaan jälleen ensi vuonna!

Heinin ajatukset aiheesta voit lukea hänen oman blogin puolelta:

Hyvinvointi ja Talous, sosiaalinenmedia ja sen vaikutus. OSA 3/3 Yhteistyössä Miss Helsinki 2019 Nina Kallion kanssa.

Rakkaudella, Nina ja vieraileva tähti Heini Salmi

Kuva: Juho Tirkkonen @grphy

 

Yksi kommentti

  1. Vierailija kirjoitti:

    En oikeastaan ole samaa mieltä, että nykyään kaikki haluaisivat kovasti olla sometähtiä ja normaalit työt eivät kiinnostaisi. Itse olen noin 30-vuotias ja moni serkkuni on alle kahdenkymmenen. Vedän myös treeniryhmää, jossa on 15-20v nuoria. Nuorilla tuntuu olevan monenlaisia eri haaveita ja unelmia, mutta oikeastaan kukaan ei ole haaveillut elättävänsä itseään somella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *